Záchranári našli v Malom Dunaji telo chlapca, po dievčati ešte pátrajú

21.06.2013 Dunajská Streda

Jelka 21. júna (TASR) - Po dvoch dňoch pátrania našli záchranári telesné pozostatky 12-ročného chlapca v Malom Dunaji. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Marián Hruška.

"Deti zmizli 19. júna krátko pred 14.30 h pod vodnou hladinou Malého Dunaja cca. jeden kilometer od vodného mlyna v smere na Potônske. Pátranie pokračovalo dnes od 9.00 h," konštatoval hovorca s tým, že s príslušníkmi HaZZ z Galanty a Dunajskej Stredy spolupracovali členovia Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova a niekoľko dobrovoľníkov. Do pátracej akcie nasadili tri záchranné člny.

"O 13.30 h sa v mieste, vzdialenom cca. šesť kilometrov od miesta stredajšej tragédie podarilo pátraciemu tímu nájsť telesné pozostatky 12-ročného chlapca," uviedol. Dodal, že v pátracej akcii po 12-ročnom dievčati budú všetky nasadené zložky pokračovať aj ďalej.

V rieke Malý Dunaj sa kúpali v stredu (19. 6.) štyri deti. Tri dievčatá a jeden chlapec. Pre silný prietok sa začali topiť. Dvom dievčatám sa podarilo zachytiť o konáre a mólo, tie záchranári previezli do bezpečia. Chlapec a dievča vo veku 12 rokov podľa výpovedí zachránených detí ostali v rieke.
 

Vyberte región